divendres, 28 d’agost del 2009

Article al PUNT del dijous 27-08-09

Una entitat de Pineda organitza una programació per als joves alternativa a les barraques de la festa major

Un grup de joves vinculats al casal El Solc de Pineda de Mar han organitzat una programació alternativa a les barraques per als joves per la festa major, que comença avui. En un comunicat, l'entitat argumenta la decisió en problemes d'entesa amb el Consell de Joves, que depèn de la regidoria de Joventut i que s'encarrega de derivar la gestió de les barraques a les entitats que en formen part.

«La nostra intenció és tornar la festa major al poble, amb concerts i actes que reivindiquen l'autèntica implicació ciutadana i la catalanitat de la nostra festa», explica la gent del casal El Solc. Segons asseguren, des del consistori se'ls imposaven un seguit de normes amb les quals no estaven d'acord. «Se'ns exigia participar en la majoria de les reunions i en les activitats que portaven a terme a canvi de poder obrir una barraca i tenir veu i vot», apunten, i hi afegeixen: «La nostra entitat té personalitat pròpia i realitzem les nostres pròpies activitats al poble.» Tot i això, també admeten que la distribució de l'oferta jove de la festa major en nits temàtiques no els ha agradat.

Entrebancs

La gent de la proposta alternativa considera que el govern local del PSC i ERC els ha posat entrebancs a l'hora de cedir-los un espai on desenvolupar les activitats d'aquests dies «totalment gratuïts i, a diferència dels actes oficials, sense cap cost pels comptes municipals».

La programació alternativa s'organitza finalment a la barraca del passeig Marítim, al costat del pas a nivell, i en els quatre dies de festa oferirà una programació de tarda vespre amb propostes musicals que inclouen un repertori variat que abraça des del rock fins a l'ska, el punk o les havaneres.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Francesc Millan (PSC), va destacar que la participació de les entitats a la festa major és aquest any «molt més important que no en edicions anteriors atesa la situació de crisi econòmica que vivim». Millan va assegurar que el govern havia atès la petició del col·lectiu del casal El Solc i els havia cedit l'espai «com ho faria amb qualsevol altra entitat local».

1 comentari:

  1. Millan, Millan..... que et creixerà el nas!!!!

    Saps perfectament que ens vas prohibir TOTS els espais, i que el definitiu, el tenim gràcies a colar-ho com a barraca d' entrapans.

    CORUPSOE!!!!

    ResponElimina