diumenge, 23 d’agost del 2009

Comunicat, Agost del 2009

Amb motiu dels esdeveniments recents pel que fa a les Barraques Joves d’enguany, l’assemblea del Casal El Solc desitja fer pública la seva postura i explicar els motius que ens han portat a construir l’espai RASONS DE FESTA.

La Festa Major jove que tenim avui a Pineda prové de la Desfesta, creada anys enrere per col·lectius de joves pinedencs, com a proposta jove alternativa a la Festa Major d’aquell moment. El govern municipal d’aleshores va veure que la fórmula funcionava i va decidir institucionalitzar-la mitjançant subvencions i un espai per actuar.

Però el 2003 va aparèixer el Consell de Joves, en l’època en que ERC ocupava la Regidoria de Joventut. A partir d’aquell moment les Barraques van quedar sota el control del Consell de Joves.

El 2007, amb govern socialista, es van canviar els estatuts del Consell de Joves. A partir d’aquell moment s’exigeix que es participi en un 80-90% de les reunions i en les activitats que porten a terme (donacions de sang, Sant Joan...), per poder obrir una barraca i tenir veu i vot. La gent del Casal, que estem dins l’organització de les Barraques des de l’època de la Desfesta, sempre ens hem manifestat en contra d’aquests requisits, ja que la nostra entitat té personalitat pròpia i realitzem les nostres pròpies activitats al poble. Som joves i adults implicats en moltes altres entitats locals al mateix temps i que no només participem en la Festa Major. Cal dir a més, que sempre ens hem manifestat en contra de les nits monotemàtiques, hem demanat incansablement l’ús de gots reciclables, i la creació d’una comissió de Festa Major, propostes que encara avui ningú ha escoltat.

Aquest any la situació entre el Casal i el Consell ha arribat a un punt límit, fins i tot se’ns va “convidar” a marxar a principis d’estiu. Sorprenentment, mentre treballàvem en la creació del RASONS, ens vam assabentar que els requisits que ens havien imposat havien estat eliminats, ja que altres entitats joves que per diversos motius tampoc els complien, sí que tenien dret a participar en les Barraques.

Atès que la Regidoria de Joventut ens volia fora de l’organització de les barraques, com a joves pinedencs teníem dues opcions:

1.- Continuar formant part del Consell i boicotejar-lo des de dins.

2.- Marxar i fer una proposta ALTERNATIVA, CONSTRUCTIVA I AUTOGESTIONADA a la ja existent.

Vam optar per la segona opció, perquè el que realment volem és una Festa Major jove participativa i per a tots els públics.

Així neix RASONS DE FESTA, entès com un espai lúdic i cultural.

EL govern municipal actual, amb majoria absoluta del PSOE, va mostrar interès en la idea i es va comprometre verbalment a aconseguir-nos un espai.

Sorprenentment, en tenir-ho tot lligat, ens vam veure immersos en un laberint de reunions, excuses, contrasentits i partidismes polítics per part dels diversos regidors implicats (Cultura, Joventut i Alcaldia), que va acabar vetant-nos tot espai municipal per tal de no fer ombra a la Festa Jove, que disposa d’un espai consolidat, infrestructura i un pressupost de 30.000 euros.

Al final, després d’un gran esforç per part nostra (cal recordar que nosaltres no en treiem cap rendiment econòmic ni polític), el RASONS DE FESTA tirarà endavant amb més ganes que mai.

Serà uns RASONS de petit format, en horari de tarda/vespre, en condicions precàries d’espai, ja que és l’únic que se’ns ha permès.

Hem aconseguit omplir quatre vespres amb havaneres, punxa-discs, rock, rumba, dansa, espectacles, gastronomia… i sobretot, moltíssima il·lusió i ganes de compartir aquest espai amb tothom. RASONS DE FESTA està AUTOGESTIONAT i compta amb la col·laboració de molts amics i companys d’arreu del país que ens han ofert la seva ajuda de manera desinteressada.

Només ens queda esperar que participeu i gaudiu de la festa que us hem preparat. I que de cara a l’any vinent, no ens trobem tantes dificultats per tirar endavant aquest projecte, ja que tenim intencions de mantenir-lo ben viu.

Glòria i honor a Sant Joan Degollat!

Visca la festa major de totes i per a tothom!

Pineda de Mar, 12 d’agost de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada